У Львові створять 250 кв.м ідей



Бува ідеї народжуються, коли вкручуєш лампочку, чи коли втрачаєш свідомість від кохання, або навіть, коли сидиш на унітазі та «родиш» ті ідеї.

 Та попри все гірке та веселе і у Львові  зреалізовують безліч ідей. Одну з них вже третій рік поспіль втілює директор неординарного «Музею Ідей» на Валовій – Олесь Дзиндра, без якого важко уявити мистецьке життя Львова. Його музей знаходиться в приміщенні колишнього монастиря бернардинів. При монастирі є територія, де колись існував монастирський сад. Окрім місця і поодиноких спогадів про нього ти не знайдеш ані сліду, окрім бетону. Тому пан Олесь задумав проект – тінь дерева.

На 250 м2 території  викладають мозаїкою із кольорового скла розміром 2 на 2 см. тінь від дерева із узорами та орнаментами, що придумують самі втілювачі цікавої ідеї (випускниці Академії мистецтв): Оксана, Світлана та Таня Скоромна. Проект клопіткий,  бо потребує «міцних» нервів і доброго терпцю. Більшу частину робіт вже зроблено. Але та краса, що нагадує устелені підлоги візантійських храмів, того варта. Саме тінь має символізувати минувшину, віддзеркалення нас.
Очевидно, що кожна частина мозаїки – це ідея, яку має кожен зреалізувати в творчому депо, яке називається МистецтвО.    

Ось як має  виглядати вся композиція зроблена із скляної мікробруківки на проекті: 

Немає коментарів:

Дописати коментар