YOUNGSOUL взував мистецтво креативом!!!! :)/SZTUKA W BUTACH



25 лютого в Дрогобичі, в Дрогобичі, в Центрі молоді відбулася нестандартна виставка «Взуте мистецтво» організована групою творчої молоді (ГТМ) «Youngsoul». Ідею організатори, як нам розповів арт-керівник Василь Яворський, почерпнули із назви концепції «sztuka butów» вроцлавського митця Анджея Дудка-Дюрера. 

     Нестандартне поєднання слів «мистецтво взуття» в організаторів перетворилося в цілу виставку сучасного молодіжного мистецтва, що нагадувало собою цілий  «Аrt performance». 

     Цікава назва заходу також пояснюється і задумом організаторів, адже усі твори мистецтва поклали на 60 стільців, які, у свою чергу, обули передніми ніжками в різноманітне взуття. Креативом відзначилося й оформлення залу, де над відвідувачами звисала павутина, з якої, у свою чергу висіли «павуками» фотороботи. В центрі залу розмістили п’ятиметрове творче дерево, від якого символічно відходили до кожного стільчика по корінню. Тим самим автори виставки заклали символізм об’єднаного мистецтва. Цей нестандартний підхід оцінили й відвідувачі. Ще однією родзинкою виставки було створення із 50 офісних крісел «арки закоханих» та створений квітковий букет із цигарок, де листя було у формі губ із тими же цигарками, із підписаним закликом «Людино, бережи свою природу!».  

     Відмінністю від інших подібних заходів було й те, що кожен мав доступ до робіт авторів, і поціновувачі прекрасного не лише бачили, а й мали можливість тримали в руках мистецтво створене молоддю. 
 Тут були представлені молоді автори віком від 2 до 25 років із різних сіл та міст не лише Дрогобицького краю, а й з м. Одеси, с. Велимчого (Волинська обл.), м. Косіва (Франківщина), м. Черкаси, м. Миколаєва  тощо. Загалом було представлено на виставці 26 мистців і чотири мистецькі центри.

     Виставка представляла не лише живопис, а також графіку, макетобудування, графіті на плакаті, інсталяцію, глиняні вироби вихованців Школи мистецтв м. Трускавця, ручні вироби із бісеру дітей із центру «Дивовижні долоні» («Карітас») м. Дрогобич, де діти з обмеженими можливостями, але не з обмеженою фантазією, творили чудові речі. Малюнки дошкільнят були представлені Палацом дитячої та юнацької творчості м. Дрогобич. Чудові картини вихованців Федіва М.Й. і Сікори О.Л. були представлені Дрогобицькою художньою школою, яка виховала не одне покоління талантів. 

      Окрім цього, цікавим смаколиком був «Театр мод» від Дрогобицького палацу творчості, який під керівництвом п. Світлани Бульбах зробив дефіле авторського одягу із нестандартного матеріалу – целофанових кульків. 

     Якщо мистецтво творять молоді люди, то будьмо певні в це майбутнє, яке має натхнення до свого творчого розвитку. І як бачимо, мистецтво може початися навіть із взуття.  


Немає коментарів:

Дописати коментар